چه کسانی از شورای عالی انقلاب فرهنگی رفتند و چه کسانی آمدند؟
جارستان : با حکم رهبر انقلاب برخی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی تغییر کردند. رهبر معظم انقلاب اعضای جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی را برای یک دوره جدید منصوب کردند. برخی از اعضای شورای در دوره قبل در لیست تازه حضور دارند و برخی دیگر نیز کنار گذاشته شدهاند. براساس حکم رهبر انقلاب اعضای جدید
جارستان : با حکم رهبر انقلاب برخی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی تغییر کردند.
رهبر معظم انقلاب اعضای جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی را برای یک دوره جدید منصوب کردند.
برخی از اعضای شورای در دوره قبل در لیست تازه حضور دارند و برخی دیگر نیز کنار گذاشته شدهاند.
براساس حکم رهبر انقلاب اعضای جدید شورای عالب انقلاب فرهنگی برای یک دوره چهار ساله به این شرح است:
اشخاص حقوقی: فعلاً رؤسای سه قوه و دستگاههائی که تاکنون عضو شورای عالی بودهاند.
و اشخاص حقیقی: علیرضا اعرافی، ایمان افتخاری، امیرحسین بانکی پور فرد، حمید پارسانیا، عادل پیغامی، غلامعلی حدادعادل، حسن رحیمپور ازغدی، علیاکبر رشاد، حسین ساعی، ابراهیم سوزنچی، سعیدرضا عاملی، منصور کبکانیان، علی لاریجانی، محمود محمدیعراقی، محمدرضا مخبر دزفولی،مرتضی میرباقری، صادق واعظ زاده، احمد واعظی.
به این ترتیب “محمدرضا عارف، رضا داوری اردکانی، سیدعلیرضا صدرحسینی، محمدعلی کینژاد، مهدی گلشنی، علیاکبر ولایتی، محسن قمی، حسین کچویان، عبدالله جاسبی، عزتالله ضرغامی، محمد محمدیان.” کنار گذاشته شدند و “ایمان افتخاری، امیرحسین بانکیپور فرد، عادل پیغامی، حسین ساعی، ابراهیم سوزنچی، مرتضی میرباقری، احمد واعظی” به عنوان عضو جدید وارد شورا شدند.
علی لاریجانی نیز که تا دو سال پیش به عنوان رییس مجلس عضو حقوقی شورای بود در حکم جدید رهبری به عنوان عضو حقیقی دوباره به عضویت شورا در آمده است. غلامحسین محسنی اژهای رییس قوه قصائیه عضو حقوقی جدیدی شوراست.
اعضای حقوقی دولت در شورای نیز تغییر کردهاند، از جمله وزیر علوم، وزیر آموزش و پرورش، وزیر ارشاد، وزیر بهداشت و درمان، وزیر کشور، معاون امور زنان، وزیر ورزش و جوانان، رییس ازمان برنامه و بودجه. تنها سورنا ستاری معاون علمی رییس جمهور است که از دوره پیشین دولت و به عنوان عضو حقوقی در شورا باقی مانده است.
رهبر معظم انقلاب در حکم خود تاکید کردند: “ورود در دومین چهلوارهی انقلاب اسلامی که با آغاز سدهی جدید هجری شمسی همزمان شده است، نگاهی نو، آسیبشناسانه و روزآمدساز، به مجموعهئی از زیرساختهای تمدنی را ضروری میسازد. در رأس این مجموعه، مقولهی فرهنگ است. فرهنگ، جهت دهندهی همهی اقدامهای اساسی و زیر بنائی جوامع بشری و شتابدهنده یا کُندکنندهی آن است.”
ایشان افزودند: «این رویکرد در مقطع کنونی، عمدتاً ناظر به ارتقاء نگاه و احساس مسئولیت متصدیان فرهنگی و نخبگان و فعالان عرصههای گوناگون کشور به مقولهی فرهنگ و پدیدآمدن این باور عمیق است که فرهنگسازی در هریک از اجزاء تمدّنی جامعه، برترین وسیلهی پیشرفت و موفقیت آن و بینیازکننده از ابزارهای الزامآور و تحکّمی است.»
در ادامه حکم رهبری آمده است: «همچنین ناظر به این نکتهی حیاتی است که شاکله و آرایش عمومی فرهنگ در همهی بخشهای گستردهی آن، نیازمند نظم و محتوای انقلابی است. این یگانه وسیلهی مصونسازی فرهنگ عمومی کشور در برابر هجوم فرهنگی و رسانهئی برنامهریزی شدهی بیگانگان بدخواه است.»
ابشان تاکید کردند: “مأموریت شورای عالی انقلاب فرهنگی، از آغاز، ساماندهی به وضعیت فرهنگ و دانش در کشور، و سیاستگذاری در این دو مقوله، و هدایت دستگاههای متصدی آن به سمت ارزشها و هدفهای انقلاب، و برآوردن نیازهای فکری این دستگاهها و ظاهر شدن در نقش قرارگاه فرهنگی کشور بوده است.”
شورای عالی انقلاب فرهنگی ۱۹ آذر ۱۳۶۳ با فرمان امام خمینی (ره) بنیانگذاری شد. از ابتدا ریاست این شورا برعهده رییس جمهور بوده است. “گسترش نفوذ فرهنگ اسلامی در شئون جامعه و تقویت انقلاب فرهنگی و اعتلای فرهنگ عمومی و تزکیه محیطهای علمی و فرهنگی از افکار مادی و نفی مظاهر و آثار غربزدگی” از جمله اهداف اولیه این شورا بوده است.
پیش از آن ابتدا ستاد انقلاب فرهنگی تشکیل گردید که بعداً به شورای عالی انقلاب فرهنگی تغییر ماهیت داد.
این شورا در دوران ریاست جمهوری حسن روحانی بارها حاشیه ساز شد. برخی اعضای شورا در جلسات مختلفی با رییس جمهور وقت بر سر مسائل گوناگون درگیر شدند.
برچسب ها :شورا عالی لنقلاب فرهنگی،رهبر انقلاب
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰